MEDICAS

Járványterjedés hatékonyabb csökkentése

A MEDICAS hőkamera, a testhőmérséklet gyors és pontos mérésével a leghatékonyabb segítség a járványok megelőzésének érdekében.

A WHO ajánlása és orvosi szabványok szerint testhőmérséklet mérését a szem területén és nem a bőrfelszínen célszerű mérni!

A MEDICAS hőkamera a szemgödör hőmérsékletét mérve három hőmérsékleti tartományt különböztet meg működése során: a normális testhőmérsékleti tartományt, az emelkedett hőmérsékleti tartományt és a lázas hőmérsékleti tartományt.

Fertőzések szűrése

Habár termikus kamerával sajnos nem lehetséges kiszűrni a tünetmentes fázisát a vírusos fertőzéseknek, a tüneketeket produkáló személyek legkorábbi elkülönítésével hatékonyan csökkenthető a fertőzés további terjedése. Hőkamera használatával kiszűrhetővé válik minden bakteriális vagy vírusos eredetű betegség (pl. COVID-19, SARS-CoV2), amelyek tünetei közé tartozik a testhőmérséklet emelkedése, a láz.

A MEDICAS hőkamera képes a legkisebb, akár 30 mK-es (0.03°C-os) változásokat érzékelni.  Ezzel a technológiával egy beteg 1°C-os testhőmérséklet változását  észlelni már könnyű feladat (feketetestes referenciapont segítségével). Az ISOTHERM automatikus észlelési funkció segítségével beállíthatunk riasztási küszöbhőmérsékletet, így folyamatos kamerát felügyelő személyzet sem szükséges az elhaladó személyek ellenőrzéséhez.

Fertőzéses megbetegedések esetén a MEDICAS termikus kamera segítségével hatékonyan mérhetjük az emberi testhőmérséklet megemelkedését. A kamera megfelel az ISO/TR 13154:2017 szabványnak – “Lázas emberek azonosítása elektromos berendezéssel, szűrővizsgálat segítségével” A szabvány szerint a testhőmérséklet mérését a szem területén és nem a bőrfelszínen célszerű mérni!

Biztosítsa környezetét az egyetlen Orvosi szabványnak megfelelő megoldással!

Szabványosság

A magas, 320k pixeles felbontás lehetővé teszi a hőmérsékletmérést az emberi szem területén, amit a szabvány megkövetel.

A MEDICAS kamera megfelel az ISO/TR 13154:2017-es szabványnak, továbbá eleget tesz az IEC által támasztott követelményeknek. A testhőmérséklet mérése a WHO és FDA irányelvei szerint történik.

MEDICAS kamera további előnyei…

GDPR szempontok

A Pre-scan üzemmód lehetővé teszi a valós idejű, késleltetés nélküli mérést egy 0.8 – 12 méteres tartományban. Az emberi testhőmérséklet valós idejű elemzésével szükségtelenné válik az adatok tárolása a mérésben résztvevő alanyokról. Természetesen igény esetén a rendszer üzemeltetője képi vagy videófelvételt készíthet.

gdpr_complaint_medicas

Ajánlatkéréshez lépjen velünk kapcsolatba!

Technológia

A hőkamera egyedülálló technológiájának alapja a valós idejű, folyamatos kalibráció feketetest segítségével. A feketetest sugárzást a BB90 sugárforrás szolgáltatja a lehető legnagyobb pontosság és termikus stabilitás elérése érdekében.

Kiemelkedő felbontásával (640×512 pixel), hőmérséklet érzékenységével (0,03°C) és pontosságával (±0.3°C) a piaci szegmens vezető modellje.

Nagy működési tartomány

0.8 m - 12 m

Dupla kamera

Termikus
Full HD

Magas felbontás

640 X 512 PX
327 680 mérési pont

Automatikus észlelés

Késleltetés nélküli

Kezelhetőség

Személyzet nélkül
24/7

Precizitás

±0.3°C

MEDICAS kamera funkciói

  • TCP/IP szerveren keresztüli vezérlés egyszerű szöveges parancsokkal
  • RTSP szerver a termikus és videó feed streamelésére
  • FTP szerver az adatkezelés megkönnyítése érdekében
  • Telepíthető különálló berendezésként egy HDMI kábel és monitor segítségével, vagy integrálható meglévő infrastruktúránkba 
  • 230V-os hálózati betáplálás

Miért a MEDICAS a legjobb választás az infrakamerák közül?

Az átlagos LWIR (Long Wavelength Infrared) tehát az infravörös sugárzások egy csoportját mérő egység megengedett hibatartománya ±2°C, ami nem elfogadható egészségügyi használatra. A MEDICAS egy kiemelkedően pontos infravörös mérési rendszer amely a valós idejű feketetest kalibráció és a több komponensű képalkotás segítségével képes a kiemelkedően magas ±0.3°C-os precizitásra. Ezzel a megbízható és pontos méréssel már lehetséges megkülönböztetni a megemelkedett testhőmérsékleti állapotot (37°C) és a lázat. A mérés pontosságának köszönhetően a rendszer egy vizuálisan könnyen kiértékelhető képet nyújt a 37°C fölötti és a lázas állapotokról.

További információkért lépjen velünk kapcsolatba!

MEDICAS kimagasló előnyei

Versenytársak ezzel szemben

Professzionális Covid-19 hőmérséklet mérési megoldásért lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 2019 – Hunify Laboratories Kft.